Skip to main content

Yakın piercing ve prezervatifle güvenli seks - bu mümkün mü?

Güvenli doğum kontrolü için özel takıları kullanabilmek ve her zaman mümkün olan en iyi korumaya sahip olmak için aklınızda bulundurmanız gerekenleri öğrenin.

Piercing yaptırma kararı hakkında dikkatlice düşünün

Her zaman olduğu gibi, önce düşünün ve sonra harekete geçin - bu durumda, piercing yaptırın. Araştırmalara göre, mahrem bir piercing özgüveni artırır ve cinsel yaşamı iyileştirir ve mahrem takılar da birçok insan için gerçek bir göz alıcıdır. Birçok insanın mahrem takıları bu kadar çekici bulmasının ve örneğin meme uçlarını, klitorisini, labiasını, penisini veya skrotumunu süsletmesinin nedenlerinden biri de budur. Çok çeşitli malzemeler kullanılır, ancak çoğunlukla metalik tıkaçlar, halkalar veya çubuklar kullanılır. Oral seksin artmasıyla birlikte, dil veya dudakların delinmesinin de bir etkisi olabileceği unutulmamalıdır.

Vücudunuzun bu mahrem bölgelerinden birini süsletmek istiyorsanız, yalnızca tam olarak hangi piercing yöntemlerinin veya varyantlarının mevcut olduğunu değil, aynı zamanda kişisel olarak sizin ve güvenli cinselliğiniz için ne gibi sonuçlar ve riskler oluşturduklarını da önceden öğrenmelisiniz.

Artan enfeksiyon riski

Skrotum piercingi (hafada) gibi bazı piercingler cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riskini artırır. Bu tür piercingler genital bölgede prezervatifle korunamayacak yeni bir delik oluşturur. Bu nedenle burada dikkatli olunması gerekir ve piercingin cinsel ilişkiden önce özel bir flasterle kapatılması gerekebilir.

Doğru mahrem takı seçimi

Prezervatiflerin metal veya keskin nesnelere karşı hassas olduğu açık olmalıdır. Bu nedenle, hiçbir prezervatif korumayı garanti edemeyeceğinden, mahrem piercingler konusunda çok dikkatli olmalısınız. Bu nedenle, özellikle piercinginiz aşağıdaki özelliklere sahipse, cinsel ilişkiden önce takılarınızı çıkarmanız en iyisidir:

  • köşeli
  • işaret etti
  • keskin
  • kaba

Piercing pürüzsüz ve yuvarlaksa, yine de sorun olmayabilir, ancak yine de prezervatifin yırtılma riski artar. Dolayısıyla burada kişisel risk toleransınızı tartmanız gerekir.

Temel olarak, özel takı seçimi ve kişisel risk alma isteğiniz çok önemlidir. Evet, özel takılar ve prezervatiflerle seks yapmak mümkündür, ancak tam güvenliğin garantisi yoktur.

Mister Size
Daha fazla makale

İyi seks mükemmel olmak zorunda değildir

Şimdi okuyun

Doğum kontrol hapı - seks sırasında gerçekten eşit haklar mı?

Şimdi okuyun

Prezervatif ve kayganlaştırıcı: seks işte böyle saat gibi işliyor

Şimdi okuyun