Skip to main content

Prezervatifler ve kişisel kayganlaştırıcılar - sizin için en iyisini nasıl bulabilirsiniz?

Prezervatif ve kişisel kayganlaştırıcı mükemmel bir kombinasyondur çünkü daha iyi kayma ve prezervatif üzerinde daha az direnç güvenliğinizi artırır.

Ancak prezervatif olmadan da kayganlaştırıcı cinsel yaşamınız için bir güçlendiricidir. Özellikle vajinal kuruluk, anal seks ve vibratör veya mastürbatör gibi seks oyuncaklarıyla birlikte, kişisel kayganlaştırıcı gerçek bir nimettir ve 7. cennete hızla kaymanıza yardımcı olur.

Bu yüzden daha fazla zaman kaybetmeyin, makaleyi okuyun ve hangi kişisel kayganlaştırıcının sizin için en iyisi olduğunu ve kişisel kayganlaştırıcı alternatifi olarak asla ne kullanmamanız gerektiğini öğrenin. Ayrıca kişisel kayganlaştırıcıyı nasıl doğru kullanacağınızı da burada öğreneceksiniz.

Kişisel kayganlaştırıcı ve prezervatifler neden harika takım arkadaşlarıdır?

Prezervatiflerin genellikle ince bir kayganlaştırıcı tabakasıyla kaplandığını muhtemelen fark etmişsinizdir.

Bunun iyi bir nedeni var: dayanıklılıklarına rağmen, prezervatifler çok fazla sürtünme olduğunda daha hassas hale gelir ve en kötü durumda, işler çok ıslanmazsa kırılabilir.

Ancak endişelenmeyin, genellikle o kadar ileri gitmez çünkü vajina, anüs veya oyuncak çok kuru ise seks son derece rahatsız edicidir.

Eğer elinizde bir şişe kişisel kayganlaştırıcı yoksa bunu kısa sürede fark edeceksiniz.

Prezervatifle birlikte kullanılabilecek en iyi kişisel kayganlaştırıcı hangisidir?

Prezervatiflerle birlikte, su bazlı veya silikon bazlı kişisel kayganlaştırıcılar daha iyi kayganlaştırma için özellikle uygundur. Ancak, satın almadan önce cevaplamanız gereken birkaç soru vardır:

  • Kişisel kayganlaştırıcı prezervatif ile kullanım için onaylanmış mı? ("Prezervatif uyumlu" veya "prezervatif için uygun" olarak etiketlenmiştir)
  • Örneğin anal seks için özel bir kişisel kayganlaştırıcıya ihtiyacınız var mı?
  • Kişisel kayganlaştırıcıyı masaj jeli olarak da kullanmayı planlıyor musunuz?
  • Kişisel kayganlaştırıcıyı seks oyuncakları ile de kullanmak istiyor musunuz?
  • Sizin ve partnerinizin kişisel tercihleri nelerdir?

Bu sorulara verdiğiniz cevaplara bağlı olarak, bazı kişisel kayganlaştırıcılar sizin için daha uygundur, çünkü her kişisel kayganlaştırıcının bazı avantajları ve dezavantajları vardır.

Şimdi bunların tam olarak ne olduğunu öğrenebilir ve ardından sizin için mükemmel kişisel kayganlaştırıcıyı seçebilirsiniz.

Hangi kişisel kayganlaştırıcılar mevcuttur? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İnternetten veya mağazalardan satın alabileceğiniz çok sayıda yağlayıcı ve kayganlaştırıcı vardır. Burada en önemli avantaj ve dezavantajlarına kısa bir genel bakış hazırladık.

Su bazlı kişisel kayganlaştırıcı - prezervatiflerle mükemmel

Mister Size'ın organik kişisel kayganlaştırıcısı gibi su bazlı kişisel kayganlaştırıcılar birçok avantaj sunar, çünkü yüksek kaliteli kişisel kayganlaştırıcılar genellikle alerjisi olanlar için iyidir, çok az bileşen içerir ve aloe vera gibi besleyici maddeler sayesinde vajinal kuruluk için de idealdir.

Seks oyuncakları ile birlikte kullanmak istiyorsanız da idealdirler.

Bir başka büyük avantajı da zamanla cilde emilmeleri, ciltte iyi hissettirmeleri ve biraz suyla son derece kolay yıkanabilmeleridir.

Buna göre, hızlı bir şekilde temizlenmeye yardımcı olurlar ve genellikle bir şeyler ters giderse tekstil üzerinde çirkin lekeler bırakmazlar.

Bu avantaj bizi dezavantajlara götürüyor:

Su bazlı kişisel kayganlaştırıcılar cilt tarafından emildiğinden, bazen daha az etkilidirler ve zaman zaman bir miktar kayganlaştırıcıyı yeniden uygulamanız gerekebilir.

Bu tür kişisel kayganlaştırıcılar masajlar için de oldukça uygun değildir.

Silikon bazlı kişisel kayganlaştırıcı - prezervatifler için de idealdir

Silikon bazlı kişisel kayganlaştırıcılar esas olarak silikondan yapılır ve bu da cilde neredeyse hiç emilmemesi avantajına sahiptir. Bu, özellikle uzun süre seks yapıyorsanız, jel ile çok fazla zevk alacağınız anlamına gelir.

Kayganlaştırıcılar ayrıca uzun masajlar için idealdir ve genellikle cilt tarafından iyi tolere edilir.

Silikon bazlı kişisel kayganlaştırıcıların cilt üzerindeki hissi daha çok masaj yağlarını andırır. Su bazlı ürünler kadar kaygan değildirler.

Yalnızca sevişmenize seks oyuncaklarını dahil etmek istiyorsanız dikkatli olmalısınız, çünkü silikon bazlı kişisel kayganlaştırıcılar silikon oyuncaklarla uyumlu değildir ve onlara zarar verebilir.

Bir diğer dezavantajı ise su bazlı kayganlaştırıcılar kadar kolay yıkanamaması ve tekstil ürünlerinde leke bırakabilmesidir.

Prezervatifli doğal kayganlaştırıcılar

Aloe vera jeli veya Nuru jeli gibi doğal kişisel kayganlaştırıcılar da silikon bazlı veya su bazlı kişisel kayganlaştırıcılara mükemmel bir alternatif olarak kullanılabilir.

Bu kayganlaştırıcılar genellikle cildi zengin bir şekilde besler, sadece birkaç bileşene sahiptir ve aynı zamanda çok ekonomik olabilir. Ayrıca cilt tarafından tamamen emilebilme ve tekstil ürünlerinde leke bırakmama avantajına da sahiptirler.

Bununla birlikte, herhangi bir koruyucu veya koku içermediklerinden ve gerçekten %100 doğal jeller olduklarından emin olmak önemlidir.

Aksi takdirde, ciltte bıraktığı his herkesin hoşuna gitmeyebilir ve test edilmelidir. Herhangi bir kalıntı ciltte kalabilir ya da kolayca yıkanabilir.

Kayganlaştırıcı anal seks için olmazsa olmazdır

Kişisel kayganlaştırıcı olmadan anal seks, kar olmadan kızakla kaymaya benzer - temelde iyi bir fikir değildir. Sadece kötü hissettirmekle ve acı verici olmakla kalmaz, aynı zamanda yaralanmalara ve anal fissürlere de yol açabilir.

Bu nedenle anal seks için doğru kişisel kayganlaştırıcıyı seçmek son derece önemlidir. Anal seks için özel olarak üretilmiş birçok su bazlı veya silikon bazlı kişisel kayganlaştırıcı vardır.

Bu kayganlaştırıcılar daha kalındır, cilde daha yavaş emilir ve bu nedenle her şeyin her zaman kaygan olmasını ve sorunsuz bir şekilde kaymasını sağlar.

Buarada: İdrar yolu, prostat ve benzeri enfeksiyonlardan kaçınmak için anal ilişki için her zaman doğru boyutta bir prezervatif takmanızı öneririz. Enfeksiyonlara bağırsaklardaki bakteriler neden olabilir.

Diğer avantajlar ve dezavantajlar, jeller hakkında daha önce yazdığımız her şeye karşılık gelir.

Yağ bazlı kişisel kayganlaştırıcılar prezervatifler için uygun değildir

Yağ bazlı kişisel kayganlaştırıcılar genellikle prezervatiflerle kullanım için uygun değildir . Yağ bazlı kişisel kayganlaştırıcılar prezervatiflerin lateksini gözenekli hale getirerek daha çabuk patlamalarına neden olur.

Bu nedenle onları her zaman prezervatiflerinizden mümkün olduğunca uzak tutmalısınız.

Kişisel kayganlaştırıcı alternatifleri uygun mudur?

Klasik kişisel kayganlaştırıcılara ek olarak, birçok kişi tarafından kayganlaştırıcı ikamesi olarak kabul edilen alternatifler de vardır. Burada en önemlilerinden bazılarına göz atacağız.

Kayganlaştırıcı ikamesi olarak masaj yağları veya bebek yağı

Masaj yağları veya bebek yağı kayganlaştırıcı olarak uygun değildir, kuru vajinalar için uygun değildir ve bunları kesinlikle prezervatiflerle birlikte kullanmamalısınız.

Bu yağlar vajinal florayı bozar ve lateks prezervatifleri gözenekli hale getirir, bu nedenle her iki şekilde de kullanmamalısınız.

Bunun tek istisnası, masaj jelinin açıkça prezervatifle kullanım için kayganlaştırıcı olarak etiketlenmiş olmasıdır.

Kişisel kayganlaştırıcıya alternatif olarak yenilebilir yağlar (hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, vb.)

Yemeklik yağlarla, kayganlaştırıcıya alternatif olarak masaj yağları veya bebek yağıyla aynı sorunları yaşıyoruz.

Prezervatifleri çözer ve vajinal floranın dengesini bozarlar.

Yağ kalıntıları ayrıca bakteri ve mantarların üremesine zemin hazırlar ve bu da ek sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kayganlaştırıcı ikamesi olarak süt yağı veya vazelin

Burada da sizi hayal kırıklığına uğratmak zorundayız, vazelin ve süt yağı da mahrem bölgenize ait değildir.

Parafinler (petrol) lateks prezervatifleri gözenekli ve çatlak hale getirir, bu da korumayı büyük ölçüde azaltır.

Araştırmalar ayrıca vazelinin bakteriyel vajinoz riskini artırdığını göstermiştir.

Yağ veya sıvı yağ içeren diğer her şey

Vücut losyonu, el kremi, tereyağı ve yağ veya sıvı yağ içeren diğer her şey her zaman prezervatiflerden uzak tutulmalıdır.

Özellikle vajina ve anal bölgeden, bu amaç için özel olarak üretilmemişse.

Kişisel kayganlaştırıcı prezervatifle veya prezervatifsiz doğru şekilde nasıl kullanılır?

Kayganlaştırıcı kullanmak inanılmaz derecede kolaydır ve prezervatifli ve prezervatifsiz aynı şekilde yapılır:

Elinize, penise, vajinaya, anüse veya seks oyuncağına biraz koyarsınız. Ardından bölgeye bağlı olarak içine ve dışına sürün ve gitmeye hazırsınız.

Ön sevişme sırasında hissi yoğunlaştırmak ve partnerinizin vücudunu keşfederken ekstra uyarım eklemek için de kullanabilirsiniz. Karıncalanma masajı da sizi harika bir şekilde harekete geçirebilir.

İçeriden bir ipucu: prezervatifin içine bir damla kayganlaştırıcı

Bu hissi erkek için daha da iyi hale getirmek için prezervatife küçük bir damla kayganlaştırıcı ekleyin. Sadece biraz, böylece prezervatif sıkıca yerinde kalır. Buna değer.

Sonuç - Prezervatif ve kayganlaştırıcı

Kayganlaştırıcı harika bir yardımcıdır ve özellikle bebek yağı, yemeklik yağlar veya vazelin gibi alternatifler uygun olmadığı için hiçbir evde eksik olmamalıdır.

Ayrıca vibratörler, dildolar, mastürbatörler veya anal seks kişisel kayganlaştırıcı olmadan sadece daha az eğlenceli olmakla kalmaz, aynı zamanda yaralanmalara da yol açabilir.

Su bazlı kişisel kayganlaştırıcılar prezervatifli veya prezervatifsiz mükemmeldir ve sizin ve partnerinizin gerçekten ısınmasına yardımcı olabilir.

Aynı şey silikon bazlı kişisel kayganlaştırıcılar için de geçerlidir, ancak seks oyuncaklarınız konusunda dikkatli olmalısınız.

Bu yüzden daha fazla zaman kaybetmeyin ve hızlı bir şekilde kişisel kayganlaştırıcı stoklayın. Kişisel kayganlaştırıcıları eczanelerden veya süpermarketlerden ve aynı zamanda birçok çevrimiçi mağazadan satın alabilirsiniz.

Bu arada, Mister Size olarak size prezervatiflerle kullanım için ideal olan organik kişisel kayganlaştırıcı da sunuyoruz:

Mister Size Bio Gleitgel

MISTER SIZE organik kişisel kayganlaştırıcı

Şimdi keşfedin - Mister Size'ın su bazlı organik kayganlaştırıcısı, prezervatifler sizin için olduğu kadar prezervatifler için de mükemmeldir.

Mister Size
Daha fazla makale

Prezervatifi düzgün takmak - can sıkıcı olmadan nasıl yapılır

Şimdi okuyun

Arkadaşlık+, birleşme, açık ilişki ve çok eşlilik - modern ilişki modellerinde ne var?

Şimdi okuyun

Ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun - penisimi seviyorum

Şimdi okuyun