Skip to main content

Προφυλακτικά για παιδιά - προφυλακτικά που μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά

Θέλετε να μάθετε πότε και πώς να διδάξετε στα παιδιά για το σεξ; Πώς μπορείτε να τα προετοιμάσετε και να τα προστατεύσετε καλύτερα ή ψάχνετε για τα κατάλληλα προφυλακτικά για παιδιά;

Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Σε αυτό το άρθρο, σας λέμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τα προφυλακτικά και τα μεγέθη προφυλακτικών για παιδιά. Θα σας πούμε επίσης από πού μπορείτε να αγοράσετε προφυλακτικά για παιδιά και εφήβους και θα σας εξοπλίσουμε με τις πιο σημαντικές γνώσεις σχετικά με τα προφυλακτικά.

Οπότε, δέστε τις ζώνες σας, γιατί δεν θέλετε να το χάσετε αυτό!

Σε ποια ηλικία πρέπει να εκπαιδεύετε τα παιδιά σας;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ποικίλλει ευρέως, αλλά βασικά, η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι μια συνεχής διαδικασία και ιδανικά δεν πρέπει να είναι μια εφάπαξ, σοβαρή συζήτηση.

Είναι καλύτερο να μιλήσετε στα παιδιά σας για θέματα όπως η σεξουαλική συναίνεση, οι εγκυμοσύνες, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και η εφηβεία πριν από την ηλικία των 10 ετών.

Το θέμα της αντισύλληψης είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη στιγμή, επειδή τα παιδιά σας χρειάζονται τη στήριξή σας. Μιλήστε τους για τις διάφορες ορμονικές ή χωρίς ορμόνες μεθόδους αντισύλληψης για γυναίκες και άνδρες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα προετοιμάσετε για τα επόμενα χρόνια και τις εμπειρίες τους και να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να κάνουν σωστές επιλογές και να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσετε τα παιδιά και τους νέους

Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνετε ανοιχτές, κατάλληλες για την ηλικία σας συζητήσεις, όπου τα παιδιά σας μπορούν να σας θέσουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχουν. Αυτό μπορεί να συμβεί περιστασιακά στην καθημερινή ζωή.

Αν δυσκολεύεστε να μιλήσετε για αυτά τα θέματα ή αν απλώς θέλετε να είστε καλά προετοιμασμένοι, υπάρχουν πολλά διαφορετικά βιβλία, φυλλάδια και βίντεο σχετικά με τα θέματα αυτά.

Παρεμπιπτόντως, πολύ λίγα σχολεία μιλούν για τα μεγέθη των προφυλακτικών.

Γι' αυτό είναι απολύτως απαραίτητο να μιλήσετε ως γονέας στα αγόρια ΚΑΙ στα κορίτσια γι' αυτό, ίσως μάλιστα να ενημερώσετε το σχολείο ότι υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη.

Ποια προφυλακτικά να αγοράσετε για τα παιδιά;

Η εύρεση των κατάλληλων προφυλακτικών για τους εφήβους είναι δύσκολη, επειδή το πέος των 12, 13 ή ακόμη και 14 ετών συχνά δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ακόμη. Ανάλογα με το πότε αρχίζει η εφηβεία και πόσες αυξητικές ορμόνες υπάρχουν στο σώμα, το πέος μπορεί να αναπτυχθεί για έως και 6 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι την ηλικία των 18, 19 ή 20 ετών για να φτάσει στο πλήρες μέγεθός του.

Εξαιτίας αυτού, τα τυποποιημένα προφυλακτικά που έχουν μέγεθος 52 ή 53 συχνά δεν χωράνε, γλιστρούν εύκολα ή είναι πολύ σφιχτά. Αυτό καθιστά τη σεξουαλική επαφή ανασφαλή και άβολη.

Υπάρχει επίσης το πρόβλημα ότι ένα προφυλακτικό που προηγουμένως ταίριαζε μπορεί να γίνει πολύ μικρό με την πάροδο του χρόνου, επειδή το πέος συνεχίζει να μεγαλώνει. Αυτό και πάλι καθιστά το σεξ ανασφαλές επειδή τα πολύ μικρά προφυλακτικά σκάνε πιο εύκολα, είναι άβολα και μπορεί να επηρεάσουν τη στύση. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει την πιθανότητα επαφής χωρίς προφυλάξεις.

Προφυλακτικά σε μικρά και μεγάλα μεγέθη

Για τους λόγους αυτούς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά και τους εφήβους να καθορίζουν το σωστό μέγεθος προφυλακτικού και να χρησιμοποιούν προφυλακτικά που ουσιαστικά μεγαλώνουν μαζί τους.

Ίσως μετά τη μέτρηση του μεγέθους του προφυλακτικού, αποδειχθεί ότι ένα προφυλακτικό μεγέθους 47 ή 49 ταιριάζει τέλεια στην αρχή. Μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια, ωστόσο, το μέγεθος μπορεί να αρχίσει να τσιμπάει και να γίνεται άβολο.

Τότε, όπως ακριβώς όταν αγοράζετε παπούτσια, ήρθε η ώρα να μετρήσετε ξανά, να επανεκτιμήσετε το πλάτος ή την περιφέρεια και να στραφείτε σε ένα νέο μέγεθος προφυλακτικού.

Παρεμπιπτόντως, το μήκος του πέους ή της ακροποσθίας δεν έχει σημασία κατά την αγορά προφυλακτικού. Είναι απολύτως εντάξει αν το προφυλακτικό δεν είναι ξετυλιγμένο μέχρι τέρμα ή δεν καλύπτει πλήρως το πέος, αρκεί το πλάτος ή η περίμετρος να είναι σωστή.

Διάγραμμα μεγέθους προφυλακτικού - προφυλακτικά για μικρά και μεγάλα πέη

Ακολουθεί μια επισκόπηση των διαφορετικών μεγεθών προφυλακτικών που μπορείτε να προμηθευτείτε. Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν προφυλακτικά μόνο σε μεγέθη μεταξύ 52 και 57.

Εδώ στο Mister Size, μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε πολλά μικρότερα και μεγαλύτερα προφυλακτικά που είναι ιδανικά για μικρά (ή συμπαγή) και μεγάλα πέη.

Για την περιφέρεια του πέους

Για διάμετρο πέους

Μέγεθος προφυλακτικού 47

λιγότερο από 10 cm

λιγότερο από 3,18 cm

Μέγεθος προφυλακτικού 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Μέγεθος προφυλακτικού 53

10,5 - 12 cm

3.34 - 3.82 cm

Μέγεθος προφυλακτικού 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Μέγεθος προφυλακτικού 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Μέγεθος προφυλακτικού 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Μέγεθος προφυλακτικού 69

μεγαλύτερα από 15,5 cm

μεγαλύτερο από 4,93 cm

Πού να αγοράσετε προφυλακτικά για παιδιά και εφήβους;

Επειδή τα περισσότερα καταστήματα πωλούν προς το παρόν προφυλακτικά μόνο στα τυποποιημένα μεγέθη 52 έως 57, είναι ευκολότερο να παραγγείλετε τα κατάλληλα προφυλακτικά για παιδιά στο διαδίκτυο.

Βασικά, τα προφυλακτικά αποστέλλονται σε ουδέτερες συσκευασίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως οι γείτονές σας (ή οι γονείς σας) δουν τι έχετε παραγγείλει.

Μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά μεγέθη Mister Size στα φαρμακεία Müller, σε πολλά φαρμακεία και επίσης στα καταστήματα Orion.

Σημαντικές γνώσεις προφυλακτικού για τα παιδιά

Η επιλογή του σωστού μεγέθους προφυλακτικού είναι ένα μεγάλο και σημαντικό πρώτο βήμα. Αλλά μετά τι; Πώς αποθηκεύονται τα προφυλακτικά; Πώς χρησιμοποιούνται σωστά; Τι συμβαίνει αν κάποιο σκάσει ή κολλήσει;

Μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις πληροφορίες εδώ:

Συμπέρασμα - Προφυλακτικά για παιδιά

Η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των εφήβων είναι σημαντική και πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά. Μόνο έτσι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ασφαλές σεξ, να προλαμβάνουν την εγκυμοσύνη, να προστατεύουν τον εαυτό τους και να παραμένουν υγιή.

Η επιλογή του σωστού μεγέθους προφυλακτικού είναι βασικά ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι τα προφυλακτικά γίνονται αντιληπτά ως κάτι χρήσιμο και καλό.

Μόνο με το σωστό μέγεθος προφυλακτικού είστε βέλτιστα προστατευμένοι και μπορείτε να απολαύσετε στο μέγιστο.

Παρεμπιπτόντως: Αν πρόκειται να κάνετε την πρώτη σας φορά, θα πρέπει να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το σεξ για πρώτη φορά, ώστε η πρώτη σας φορά να είναι υπέροχη!

Μάθετε ακόμη περισσότερα για τα προφυλακτικά

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Σεξουαλικές γνώσεις

Προσδιορίστε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού σε 4 απλά βήματα

Η χρήση του σωστού μεγέθους προφυλακτικού είναι σημαντική για καλή προστασία. Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς να προσδιορίσετε το σωστό μέγεθος σε 4 εύκολα βήματα.

Kondom Anwendung
Οι συμβουλές μας

Χρήση προφυλακτικού

Τι πρέπει να έχω κατά νου όταν χρησιμοποιώ προφυλακτικά; Ακολουθούν οι πιο σημαντικές συμβουλές πριν χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Σεξουαλικές γνώσεις

Προφυλακτικά και μεγέθη προφυλακτικών: Όλες οι ερωτήσεις σας απαντήθηκαν

Όλα όσα θα μπορούσατε να ρωτήσετε για τα προφυλακτικά και τα μεγέθη προφυλακτικών απαντώνται σε αυτή τη δημοσίευση. Κάντε κλικ τώρα για να διαβάσετε περισσότερα.