Skip to main content

Ne kadar seks aslında normaldir?

Her gün seks yapmaktan ayda sadece bir kez seks yapmaya kadar - cevabımız var!

Seks sıklığı yaşla birlikte azalıyor

Indiana Üniversitesi Kinsey Enstitüsü 'ndeki bilim insanları, farklı yaş gruplarındaki insanların gerçekte ne sıklıkla seks yaptıkları sorusunu araştırdı. Kinsey Enstitüsü uzun yıllardır cinsellik ve partnerlik konularını incelemektedir. Kapsamlı bir çalışmada, ortalama cinsel ilişki sıklığı için somut rakamlar belirlediler. Çalışmaya katılanların kararlı bir ilişki içinde ya da bekar olmaları konusunda herhangi bir ayrım yapılmadığına dikkat edilmelidir.

Çalışma aşağıdaki sonuçları ortaya koymuştur:

  • 18 ile 29 yaşları arasında: Bu yaştaki kişiler ortalama olarak haftada 2,15 kez ya da yılda toplam yaklaşık 112 kez seks yapmaktadır.
  • 30 ila 39 yaşları arasında: Buradaki insanlar haftada yaklaşık 1,65 kez ya da yılda toplam yaklaşık 86 kez seks yapmaktadır.
  • 40 yaş ve üzeri: 40 yaş ve üzeri kişiler yılda yaklaşık 69 kez ya da haftada ortalama 1,33 kez seks yapmaktadır.

Dünyanın en güzel küçük meselesi - kesin rakamlarla seks

Hayatlarının bir noktasında, birçok insan kendi cinsel davranışlarına daha yakından baktıkları bir noktaya gelirler. Hiç kendinize gerçekten çok fazla mı yoksa çok az mı seks yaptığınızı sordunuz mu? Başlangıç noktası birçok insan için çok farklıdır. Neredeyse her gün seks yapan bekar bir kişi kendine seks bağımlısı olup olmadığını sorabilirken, birkaç yıldır evli ve çocuklu bir çift ayda sadece bir kez seks yapmanın yeterli olup olmadığını sorabilir. Kendi durumunuzu daha iyi değerlendirebilmek için, genel olarak geçerli bir ortalama çok faydalıdır - yukarıda çoğu yaş grubu için ilk rakamları zaten okuyabildiniz.

Yukarıdaki sonuçlar, cinsel aktivitenin yaşla birlikte azaldığını oldukça açık bir şekilde göstermektedir. Yani biraz daha yaşlandığınızda ve muhtemelen çocuk sahibi olduğunuzda cinsel aktivitenizin azalması aslında normaldir. Ancak, şimdi şöyle düşünüyorsanız: "Zaten 41 yaşındayım ve neredeyse her gün kız arkadaşımla yatıyorum! - Bende bir sorun mu var?" Panik yapmayın! Haftada ortalama ne kadar seks yaptığınızı belirlemek için başka bir yaklaşım daha var.

İlişkiniz ne kadar uzunsa, o kadar az seks yaparsınız

Yaşı bir an için bir kenara bırakırsak, ilişkinin süresinin de ortalama olarak ne sıklıkta seks yaptığınız üzerinde belirleyici bir etkisi olduğu ortaya çıkıyor. Örneğin yeni aşık olmuş bir çift, birkaç yıldır evli olan bir çiftten önemli ölçüde farklıdır.

Toplamda üç aşama vardır:

  • Yoğun karasevda: Yaklaşık 18-24 ay süren bu evrede her gün seks yapmak oldukça yaygındır. Her ikisi de dizginlenemez duygular hisseder ve ellerini birbirlerinden zorlukla uzak tutabilirler. Sadece kısa bir süredir birlikte olan çiftlerde, karşılıklı arzu genellikle hala çok güçlüdür. Ancak bu durum sizin için farklıysa, henüz endişelenmenize gerek yok: Bir ilişkinin başlangıcındaki seks sıklığı, ilerideki gidişat hakkında hiçbir şey söylemez, her zaman seks için daha fazla veya daha az arzuya yol açabilecek yeterince başka etki vardır!
  • Kurulan ilişkiler: Bu aşamada en önemli şey her iki partnerin de durumdan memnun olmasıdır. Seks sıklığı zamanla azalsa ve haftada ortalama bir veya iki keze düşse bile endişelenmenize gerek yoktur. Bu, ilişkinizin kalitesi hakkında hiçbir şey söylemez. Bir çift olarak kendinizi dengeli ve cinsel açıdan tatmin olmuş hissediyorsanız, her şey yolundadır. Ancak, arzularınız farklıysa veya memnun değilseniz, birbirinizle konuşmalısınız. Eski ateşi yeniden alevlendirmek için birlikte yeni yollar bulmak her zaman en iyisidir! Örneğin, bir erkek olarak prezervatiflerden rahatsız hissediyorsanız, bunun nedeni yanlış prezervatif boyutu da olabilir ve düzeltilmesi çok kolaydır. Seks sırasında heyecan verici bir kayganlaştırıcı kullanmak da bazen yeterlidir.
  • Evli ve çocuklu çiftler: Bir süredir evliyseniz ve çocuk sahibi olduysanız, bu da seks sıklığı üzerinde bir etkiye sahiptir. Çiftlerin yüzde 30'u haftada ortalama bir ya da iki kez seks yapıyor. Hatta yüzde 45'i haftada sadece bir kez seks yaptıklarını belirtiyor.

Çok fazla seks diye bir şey var mı?

Kendinizi rahat hissettiğiniz sürece "çok fazla" seks diye bir şey yoktur. Ancak, durum artık böyle olmadığında, bir seks bağımlılığı vakanız olabilir. Hiperseksüalite olarak bilinen kontrol edilemeyen seks dürtüsü, birkaç yıldır bir hastalık olarak kabul edilmektedir ve bundan etkilenenler için mutlak bir işkence olabilir. Artık seksten gerçekten zevk alamazlar ve bu nedenle genellikle artık normal bir romantik ilişki kuramazlar. Tüm yaşamlarına biriyle yatma arzusu hakimdir. Söz konusu partner genellikle sadece bağımlılığı tatmin etmek için bir araç olarak görülür. Bu gibi durumlarda kesinlikle profesyonel yardım alınmalıdır!

İstatistikler ve önemleri

Ne zaman istatistiklerden bahsetsek, size küçük bir ipucu vermek isteriz: Sayılar nihayetinde sadece sayılardır. Öyle ya da böyle ortalama değerlerden önemli ölçüde sapan ve bunlardan tamamen memnun olan pek çok insan vardır. Önemli olan ortalama ya da normal olmak değil, kendinizi iyi hissetmenizdir.

Mister Size
Daha fazla makale

Prezervatifi düzgün takmak - can sıkıcı olmadan nasıl yapılır

Şimdi okuyun

Arkadaşlık+, birleşme, açık ilişki ve çok eşlilik - modern ilişki modellerinde ne var?

Şimdi okuyun

Ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun - penisimi seviyorum

Şimdi okuyun