Skip to main content

Ξεπεράστε τα προβλήματα στύσης με ένα προφυλακτικό - Σκληρή απόδοση παρά το καουτσούκ

Τα προβλήματα στύσης κατά τη χρήση προφυλακτικών είναι ευρέως διαδεδομένα και μπορεί να έχουν διάφορες αιτίες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 από τους Crosby et al., το 25% των ανδρών δήλωσαν ότι είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα στύσης κατά την τοποθέτηση προφυλακτικού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με στυτική δυσλειτουργία. Συχνά παίζουν ρόλο και ψυχολογικοί παράγοντες.

Η χρήση προφυλακτικού μπορεί να προκαλέσει άγχος και πίεση για απόδοση. Σκέψεις όπως "ελπίζω να πετύχει αυτή τη φορά" ή "την τελευταία φορά πήγε στραβά" δημιουργούν μια τεταμένη κατάσταση που δυσκολεύει τη στύση. Η ντροπή ή ο φόβος ότι το πέος μπορεί να είναι πολύ μικρό για το προφυλακτικό ή τον σύντροφο μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα προβλήματα στύσης.

Ωστόσο, υπάρχουν και καθαρά φυσικοί λόγοι: Η τοποθέτηση ενός σφιχτού προφυλακτικού ασκεί πίεση στο πέος και μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ροή αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στύσης, ειδικά με προφυλακτικά που δεν εφαρμόζουν τέλεια. Επομένως, το σωστό μέγεθος προφυλακτικού είναι επίσης ζωτικής σημασίας για ξέγνοιαστο και ασφαλές σεξ.

Συμβουλές για σταθερή στύση με προφυλακτικό

1. Δώστε προσοχή στο μέγεθος του προφυλακτικού

Ένα προφυλακτικό που είναι πολύ στενό ή πολύ φαρδύ μπορεί να εμποδίσει τη στύση. Δώστε προσοχή στο σωστό μέγεθος προφυλακτικού, αυτό όχι μόνο αυξάνει την αίσθηση και τη διασκέδαση, αλλά εξασφαλίζει και μεγαλύτερη ασφάλεια, επειδή το σωστό προφυλακτικό δεν γλιστράει απλά, για παράδειγμα.

Καθορίστε το μέγεθος του προφυλακτικού τώρα

2. Μειώστε τον ενθουσιασμό

Προσπαθήστε να υιοθετήσετε μια χαλαρή και ήρεμη προσέγγιση στη χρήση προφυλακτικού. Αποφύγετε τις σκέψεις για τις επιδόσεις και αντ' αυτού επικεντρωθείτε στη στιγμή και την ερωτική διάθεση.

3. Χρησιμοποιήστε ένα δαχτυλίδι για τον πούτσο

Οι δακτύλιοι πέους, π.χ. από μαλακή σιλικόνη, μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της στύσης μειώνοντας την παλινδρόμηση του αίματος. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά και μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα.

4. Διεγερτικά λιπαντικά

Τα λιπαντικά με ήπια συστατικά που ενισχύουν ή διεγείρουν τη στύση, όπως η L-αργινίνη ή η μενθόλη, μπορεί να είναι ευεργετικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ασυμβίβαστα και ότι το τζελ είναι εγκεκριμένο για χρήση με προφυλακτικά. Για να είναι αποτελεσματικό, το τζελ πρέπει λογικά να εφαρμόζεται στο προφυλακτικό, δηλαδή στο πέος πριν από την τοποθέτηση του προφυλακτικού.

5 Επαρκής διέγερση

Αφιερώστε αρκετό χρόνο για διέγερση και διέγερση. Αφήστε το άγχος και τις σκέψεις που αποσπούν την προσοχή, αναπνεύστε βαθιά και επικεντρωθείτε στην απόλαυσή σας. Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να αυξήσετε τη λίμπιντο και τη δύναμή σας με τη βοήθεια μερικών συμπληρωμάτων διατροφής, όπως το συμπλήρωμα MISTER SIZE.

Περισσότερες συμβουλές για το πώς να αυξήσετε τη δύναμή σας

6. Κάντε διαλείμματα

Κάντε μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα και αλλάξτε θέσεις ή δραστηριότητες. Η σύντομη διακοπή μπορεί να αποφορτίσει την πίεση.

7. Σωστή χρήση

Τραβήξτε το προφυλακτικό πάνω από το πέος σας όταν αυτό είναι σε στύση. Η λανθασμένη χρήση μπορεί να βλάψει τη στύση σας.

Τοποθετήστε το προφυλακτικό σωστά

8. Η γυναίκα πρέπει επίσης να έχει αρκετή υγρασία

Εάν το προφυλακτικό δεν μπορεί να γλιστρήσει αρκετά κατά τη διείσδυση, η στύση μπορεί επίσης να καταρρεύσει. Εάν η σύντροφός σας πάσχει από κολπική ξηρότητα, για παράδειγμα, η σεξουαλική επαφή μπορεί όχι μόνο να είναι δυσάρεστη γι' αυτήν, αλλά μπορεί να επηρεάσει και τη δική της σταθερότητα. Τα λίπη, τα έλαια και οι κρέμες μπορούν να προσβάλουν το προφυλακτικό, γι' αυτό μην τα χρησιμοποιείτε ως βοηθήματα ή υποκατάστατα των προσωπικών λιπαντικών. Επομένως, χρησιμοποιείτε μόνο κατάλληλα λιπαντικά, για παράδειγμα λιπαντικά με βάση το νερό, όπως το MISTER SIZE Bio Lubricant, τα οποία είναι επίσης κατάλληλα για χρήση με προφυλακτικά.

9. Αποφύγετε την απόσπαση της προσοχής

Οι σκέψεις που αποσπούν την προσοχή από τη διέγερση μπορούν να ευνοήσουν τα προβλήματα στύσης. Προσπαθήστε να παραμείνετε στη στιγμή. Το εξωτερικό άγχος, για παράδειγμα από την εργασία ή την οικογένεια, μπορεί να αποτελέσει αιτία.

10. επικοινωνία με τον σύντροφό σας

Μια ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων με τον σύντροφό σας σχετικά με τους φόβους ή τις αβεβαιότητες που αφορούν τη χρήση προφυλακτικού μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο χαλαρά. Μιλήστε ανοιχτά για τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τους φόβους σας, ώστε και οι δύο σύντροφοι να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα ο ένας στον άλλο.

11. επαρκής εξάσκηση - αυνανισμός με προφυλακτικό

Η εξάσκηση κάνει το τέλειο, και αυτό ισχύει και για τα προφυλακτικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κάθε τόσο όταν αυνανίζεστε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξασκηθείτε εκ των προτέρων και να συνηθίσετε την αίσθηση του σεξ με προφυλακτικό. Μέχρι τη στιγμή που θα κάνετε σεξ, θα έχετε συνηθίσει το προφυλακτικό και δεν θα έχετε άλλα προβλήματα.

12. Επαγγελματική βοήθεια

Εάν τα προβλήματα στύσης επιμένουν, μια ιατρική εξέταση μπορεί να είναι χρήσιμη για να αποκλειστούν οργανικά αίτια, όπως η αγγειακή ασβεστοποίηση, οι ορμονικές διαταραχές ή τα νευρικά προβλήματα. Αν όλες οι συμβουλές είναι άχρηστες, η θεραπεία ζευγαριών ή η σεξουαλική συμβουλευτική μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την επίλυση πιθανών ψυχολογικών μπλοκαρισμάτων. Κατ' αρχήν, τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας δεν έχουν απαραίτητα καμία σχέση με τα προφυλακτικά:

Άλλες αιτίες για τη στυτική δυσλειτουργία

Συμπέρασμα

Εφόσον δεν υπάρχουν σωματικά αίτια, με τη σωστή προσέγγιση, λίγη υπομονή και χαλάρωση, το σωστό μέγεθος προφυλακτικού για εσάς και λίγη εξάσκηση, μπορείτε εύκολα να κατακτήσετε τη χρήση προφυλακτικών χωρίς να έχετε προβλήματα στύσης. Το σεξ με προφυλακτικό αντιπροσωπεύει την ευχάριστη και ασφαλή επαφή.

Αν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το μέγεθος του προφυλακτικού σας, εμείς στο MISTER SIZE σας προσφέρουμε επίσης τα κατάλληλα εργαλεία μέτρησης, όπως το Condom Sizer, την εφαρμογή μέτρησης ή μικρές συσκευασίες των 3 προφυλακτικών για δοκιμή χωρίς κίνδυνο μέχρι να βρείτε το σωστό μέγεθος.

Αγοράστε τα κατάλληλα προφυλακτικά τώρα

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Κάνοντας σεξ για πρώτη φορά: Συμβουλές & πληροφορίες για να το κάνετε όμορφο

Διαβάστε τώρα

Τι είναι ο δείκτης Pearl Index - και γιατί τα προφυλακτικά είναι καλά!

Διαβάστε τώρα

Αποθηκεύστε σωστά τα προφυλακτικά

Διαβάστε τώρα