Skip to main content

Εναλλακτικές λύσεις για το λιπαντικό - Ποιο είναι το καλύτερο υποκατάστατο;

Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά σε ένα προφυλακτικό από 18 λίτρα αέρα που διοχετεύονται σε αυτό. Μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό και ποιες δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις λιπαντικού είναι προτιμότερο να μείνουν στην κουζίνα.

Λιπαντικό - Τι γίνεται αν δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο την κατάλληλη στιγμή;

Είτε με βάση τη σιλικόνη, είτε με βάση το νερό, είτε με βάση τη ζέστη, είτε με μυρμήγκιασμα είτε με βιολογικά προϊόντα - υπάρχει πλέον μεγάλη ποικιλία από λιπαντικά τζελ. Είτε για ιατρικούς λόγους είτε για μια επιπλέον δόση απόλαυσης, υπάρχει το κατάλληλο για κάθε ανάγκη.

Τι συμβαίνει όμως όταν συνειδητοποιείτε πολύ αργά ότι το δοκιμασμένο σωληνάριο είναι ήδη άδειο; Ρίξαμε μια πιο προσεκτική ματιά στις δημοφιλείς σπιτικές θεραπείες και τις εναλλακτικές λύσεις για να βρούμε τον καλύτερο αντικαταστάτη.

Εξαρτάται από το είδος του σεξ που κάνετε

Στοματικό, κολπικό, πρωκτικό και με ή χωρίς προφυλακτικό: αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το αν ένα συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ή όχι.

Τρόφιμα όπως το μέλι είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση λιπαντικού για τη στοματική ικανοποίηση. Απλά απλώστε το στα επιθυμητά σημεία του σώματος και η γλυκιά γεύση του σας προσκαλεί κυριολεκτικά να αφεθείτε. Τα φιλιά και τα χάδια γίνονται μια εντελώς νέα ερωτική περιπέτεια με τη χρυσαφένια λιχουδιά.

Το μέλι μπορεί συνήθως να εφαρμοστεί στην εξωτερική προσωπική περιοχή τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών χωρίς κανένα πρόβλημα. Μια αιγυπτιακή μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι ένα μείγμα γιαουρτιού και μελιού μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά των κολπικών μυκήτων.

Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί η δυσανεξία. Αν θέλετε να είστε σίγουροι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα λιπαντικό με άρωμα, καθώς αυτό έχει αναπτυχθεί ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή.

Εάν υπάρχει και διεισδυτική κολπική επαφή, είναι γενικά προτιμότερο να αφήνετε το φαγητό στην κουζίνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βλεννογόνοι συχνά αντιδρούν πολύ ευαίσθητα σε ξένες ουσίες.

Η ευαίσθητη κολπική χλωρίδα

Ένας λόγος για αυτό είναι ότι οι κολπικοί βλεννογόνοι αντιδρούν έντονα και απρόβλεπτα στις αλλαγές του pH. Η τιμή του pH είναι ένα μέτρο που περιγράφει τη σχετική οξύτητα ή αλκαλικότητα ενός διαλύματος.

Ο κόλπος είναι ένα ευαίσθητο περιβάλλον που εξαρτάται από μια φυσική ισορροπία μικροοργανισμών και υγρών. Ένα υγιές κολπικό περιβάλλον έχει κανονικά pH 3,8 έως 4,5, το οποίο είναι ελαφρώς όξινο.

Εάν εφαρμόζετε σπιτικές θεραπείες όπως ενυδατική κρέμα ή διάφορα έλαια που δεν είναι προσαρμοσμένα στη γυναικεία κολπική χλωρίδα, μπορεί να αλλάξουν το pH και να οδηγήσουν σε μύκητες, ερεθισμούς και λοιμώξεις. Συστατικά όπως το άρωμα μπορούν επίσης να ερεθίσουν την ευαίσθητη περιοχή και να προκαλέσουν έντονο κάψιμο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα έλαια μασάζ που δεν επισημαίνονται ρητά ως προϊόντα 2 σε 1.

Το έλαιο καρύδας ως εναλλακτική λύση λιπαντικού

Το καθαρό λάδι καρύδας αποτελεί εξαίρεση: όχι μόνο είναι καλά ανεκτό, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προσωπική φροντίδα. Όπως και το μέλι, το λάδι καρύδας δρα ως φυσικό φάρμακο κατά των κολπικών μυκήτων.

Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα της πρωκτικής περιοχής. Αποτελεί έτσι ένα πρακτικό υποκατάστατο λιπαντικού για την κολπική ή την πρωκτική επαφή. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η λίπανση θα φθαρεί πιο γρήγορα απ' ό,τι με ένα πραγματικό (πρωκτικό) λιπαντικό. Επιπλέον, το λάδι καρύδας δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται με προφυλακτικά από λατέξ, καθώς τα προφυλακτικά γίνονται πορώδη λόγω των λιπών και των ελαίων.

Τοίδιο ισχύει και για το γράσο για το άρμεγμα: μέχρι σήμερα, ορισμένοι γυναικολόγοι συνιστούν τη χρήση μιας φειδωλής ποσότητας γράσου για το άρμεγμα στην οικεία περιοχή ως φροντίδα. Θα μπορούσε επομένως να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του λιπαντικού. Ωστόσο, το λίπος αρμέγματος έχει επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, η οποία μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για τα προφυλακτικά από λατέξ.

Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις λιπαντικού για την πρωκτική επαφή;

Το επαρκές λιπαντικό είναι απαραίτητο για την πρωκτική επαφή, καθώς οι βλεννογόνες μεμβράνες στον πρωκτό δεν μπορούν να παράγουν σχεδόν τόση υγρασία όση εκείνες του κόλπου. Η ξηρή πρωκτική επαφή μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και ερεθισμό για όλους τους εμπλεκόμενους. Σε αντίθεση με ορισμένες ταινίες ενηλίκων, λίγο σάλιο δεν θα σας πάει μακριά εδώ, επειδή στεγνώνει γρήγορα και δεν παρέχει σχεδόν καθόλου λίπανση.

Οι λιπαρές ουσίες, όπως το λάδι σαλάτας και η βαζελίνη, κάνουν επίσης περισσότερο κακό παρά καλό εδώ. Οι βλεννογόνοι του πρωκτού είναι εξίσου ευαίσθητοι με τους κολπικούς βλεννογόνους και τείνουν να μολύνονται εύκολα.

Υπάρχουν πολυάριθμα λιπαντικά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την πρωκτική επαφή. Αυτά έχουν συνήθως μεγαλύτερη και πιο έντονη ολίσθηση από τα κανονικά λιπαντικά. Επομένως, καλό είναι να αναβάλλετε την πρωκτική περιπέτεια και να προμηθευτείτε προηγουμένως ένα κατάλληλο λιπαντικό.

Προφυλακτικά - Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω σπιτικές θεραπείες, όπως λάδι καρύδας, λίπος γάλακτος ή λοσιόν;

Σύμφωνα με το πρότυπο ISO 4074, ένα προφυλακτικό πρέπει να μπορεί να συγκρατεί 18 λίτρα αέρα χωρίς να σκάει. Λίγη κρέμα ή λάδι δεν θα κάνει κακό, έτσι δεν είναι;

Δυστυχώς λάθος! Οι λιπαρές ή ελαιώδεις ουσίες, όπως το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, η βαζελίνη και οι ενυδατικές κρέμες, στην πραγματικότητα κάνουν μεγάλη ζημιά. Για να καταλάβετε γιατί αυτές οι ουσίες είναι τόσο επικίνδυνες για τα προφυλακτικά, πρέπει πρώτα να καταλάβετε πώς κατασκευάζεται ένα προφυλακτικό.

Τα κοινά προφυλακτικά, τα οποία δεν είναι χωρίς λάτεξ, κατασκευάζονται από φυσικό λάτεξ από καουτσούκ. Αυτό βουλκανίζεται προηγουμένως. Αυτό σημαίνει ότι το καουτσούκ αναμιγνύεται με λίγο θείο υπό πίεση και θερμότητα. Αυτό δημιουργεί γέφυρες θείου, δηλαδή πολλές μικρές ενώσεις μέσα στο υλικό. Η χημική αντίδραση εξασφαλίζει ότι το υλικό γίνεται μαλακό και ελαστικό.

Το μη βουλκανισμένο καουτσούκ θα είχε πεισματική σύσταση, θα έσπαγε όταν ήταν κρύο και θα έλιωνε όταν ήταν ζεστό. Αυτό το καθιστά εντελώς αδιανόητο ως υλικό για ελαστικά αυτοκινήτων, γάντια καθαρισμού ή προφυλακτικά.

Ωστόσο, τα ορυκτέλαια και τα γράσα μπορούν να προσβάλουν αυτές τις χημικές γέφυρες θείου μέσα στο καουτσούκ και να βλάψουν τη δομή του υλικού. Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι το φυσικό καουτσούκ διογκώνεται έντονα στα ορυκτέλαια και τα λίπη. Εάν αυτές οι γέφυρες σπάσουν, το καουτσούκ και συνεπώς το προφυλακτικό γίνεται πορώδες και εμφανίζονται μικροσκοπικές βλάβες και μικρορωγμές.

Παρεμπιπτόντως, αυτές οι γέφυρες θείου αντικαθίστανται με την πάροδο του χρόνου και γίνονται γέφυρες οξυγόνου, οι οποίες επίσης καταστρέφουν το καουτσούκ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προφυλακτικά δεν διαρκούν για πάντα, αλλά συνήθως μόνο περίπου 5 χρόνια. Ωστόσο, η υπεριώδης ακτινοβολία, η υγρασία, ο αέρας και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία, γι' αυτό και η σωστή αποθήκευση των προφυλακτικών είναι επίσης σημαντική.

Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μόνο λιπαντικό με βάση το νερό για τα προφυλακτικά και όχι σπιτικές θεραπείες ή εναλλακτικά προϊόντα.

Τι πρέπει να προσέχω γενικά με το λιπαντικό τζελ;

Τα λιπαντικά είναι στην πραγματικότητα πολύ ανεπιτήδευτα, αλλά υπάρχουν 3 σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

  1. Το λιπαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον επιθυμητό σκοπό, δηλ. είναι ασφαλές για παιχνίδια ή προφυλακτικά, εάν είναι απαραίτητο.
  2. Όπως και τα προφυλακτικά, τα λιπαντικά πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Ένα ντουλάπι ή ένα συρτάρι στο κομοδίνο είναι ένα καλό μέρος για την αποθήκευσή τους.
  3. Η ημερομηνία ανάλωσης δεν έχει ακόμη λήξει. Δεν έχουν όλες οι λιπαντικές γέλες μια τέτοια ημερομηνία, αλλά αν έχουν, δεν πρέπει να την υπερβείτε.

Δεν έχω λιπαντικό με βάση το νερό - Μπορώ να χρησιμοποιήσω προφυλακτικά με λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη;

Δυστυχώς, εδώ τα πράγματα γίνονται παρόμοια χημικά, επειδή τα προφυλακτικά είναι συνήθως ήδη επικαλυμμένα με λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη εκ των προτέρων. Τα προφυλακτικά μας MISTER SIZE, για παράδειγμα, είναι επικαλυμμένα με υψηλής ποιότητας, καθαρό έλαιο σιλικόνης (διμεθικόνη).

Το πρόβλημα: Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ελαίου σιλικόνης. Εάν χρησιμοποιείτε λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη, το λάδι σιλικόνης που περιέχεται στο λιπαντικό μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό της επικάλυψης του προφυλακτικού.

Εάν συνδυάσετε δύο διαφορετικά έλαια σιλικόνης, συμβαίνει μια χημική αντίδραση που μπορεί να κάνει το προφυλακτικό πορώδες. Επομένως, τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προφυλακτικά μόνο εάν η συμβατότητά τους με τα προφυλακτικά από λατέξ αναγράφεται σαφώς στη συσκευασία.

Τι γίνεται με τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη για σεξουαλικά παιχνίδια;

Το λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο προϊόν για γυάλινα ή πλαστικά παιχνίδια. Ωστόσο, δεν συνιστάται ανεπιφύλακτα για παιχνίδια σιλικόνης, επειδή η στερεή σιλικόνη του παιχνιδιού και ακόμη και το καθαρό λάδι σιλικόνης είναι δύο διαφορετικά υλικά. Όταν η στερεή σιλικόνη έρχεται σε επαφή με το έλαιο σιλικόνης, λαμβάνει χώρα και μια χημική αντίδραση που μπορεί να επιτεθεί και να βλάψει τη στερεή σιλικόνη.

Αυτό συμβαίνει επειδή το έλαιο σιλικόνης είναι ένα είδος διαλύτη για τη στερεή σιλικόνη και την καθιστά εύθραυστη. Ως εκ τούτου, είστε στην ασφαλή πλευρά αν χρησιμοποιείτε μόνο λιπαντικά με βάση το νερό για τα παιχνίδια.

Συμπέρασμα: Είναι προτιμότερο να πάρετε το σωστό λιπαντικό αντί να το μετανιώσετε εκ των υστέρων.

Πειράματα στο κρεβάτι: Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να πειραματιστείτε με τις στάσεις και τις σεξουαλικές πρακτικές, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε σπιτικές θεραπείες ως λιπαντικά. Οι κρέμες, τα μαγειρικά έλαια και οι λοσιόν μπορεί να κάνουν το δέρμα σας βελούδινα απαλό, αλλά μπορεί να ερεθίσουν τους βλεννογόνους στην ευαίσθητη περιοχή και να προωθήσουν μολύνσεις.

Έτσι, αν ένα προϊόν δεν έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα γεννητικά όργανα, είναι προτιμότερο να το κρατάτε μακριά από αυτή την ευαίσθητη περιοχή. Η χρήση των προφυλακτικών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη: τα έλαια και τα λίπη προκαλούν διόγκωση του λάτεξ από φυσικό καουτσούκ, γεγονός που μειώνει γρήγορα την ασφάλειά του.

Τα λιπαντικά διατίθενται πλέον (σχεδόν) παντού: σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων και ηλεκτρονικά καταστήματα. Ενώ είναι ενοχλητικό όταν πρέπει να αναβάλλετε την καυτή ερωτική πράξη εξαιτίας ενός χαμένου ή άδειου σωληναρίου, το να κάθεστε στο γραφείο του γιατρού με μια μυκητιασική λοίμωξη είναι ακόμη πιο ενοχλητικό.

Το βιολογικό λιπαντικό τζελ MISTER SIZE ως ένα ταλέντο για όλα

Ειδικά για τους ανθρώπους που θέλουν να είναι ασφαλές και απλό, ένα υψηλής ποιότητας λιπαντικό με βάση το νερό, όπως το οργανικό λιπαντικό MISTER SIZE Organic Lubricant, είναι η σωστή επιλογή.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παιχνίδια και προφυλακτικά χωρίς κανένα πρόβλημα και είναι επίσης κατάλληλο για πρωκτική επαφή χάρη στη μακράς διάρκειας λίπανσή του. Σε αντίθεση με πολλά υποκατάστατα προϊόντα, δεν υπάρχουν ερεθιστικά συστατικά, χημικές αντιδράσεις ή συμμόρφωση των υλικών που πρέπει να λάβετε υπόψη - απλά βάλτε το και αφήστε την υγρή απόλαυση να ξεκινήσει!

Mister Size Bio Gleitgel

MISTER SIZE Οργανικό λιπαντικό τζελ

Ανακαλύψτε τώρα - Το οργανικό λιπαντικό τζελ με βάση το νερό από το Mister Size ταιριάζει τέλεια στο προφυλακτικό, όπως ακριβώς το προφυλακτικό ταιριάζει σε εσάς.

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Το καλό σεξ δεν χρειάζεται να είναι τέλειο

Διαβάστε τώρα

Το χάπι - πραγματικά ίσα δικαιώματα κατά τη διάρκεια του σεξ;

Διαβάστε τώρα

Προφυλακτικά και λιπαντικό: έτσι πάει το σεξ ρολόι

Διαβάστε τώρα