Skip to main content

Prezervatiflerin nominal genişliği - tam olarak nedir?

Prezervatifler, ürüne ve üreticiye bağlı olarak büyük ölçüde değişebilen çok sayıda farklı prezervatif boyutunda mevcuttur. Prezervatifin size tam olarak oturduğundan emin olmak için, yani en iyi his ve optimum güvenlik için çok büyük veya çok küçük olmadığından emin olmak için, Avrupa Birliği'ndeki tüm prezervatifler ambalaj üzerinde ilgili prezervatifin nominal genişliğini belirtmelidir.

Bununla birlikte, nominal genişliğin penis boyutunuzla nasıl ilişkili olduğu veya doğru prezervatif boyutunun nasıl hesaplanacağı her zaman net olmadığından, nominal genişlik hakkında genellikle birçok soru vardır.

Aşağıda, birçok ambalajda nominal genişlik veya standart genişlik olarak da belirtilen nominal genişlik hakkındaki tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağız.

Nominal genişlik nedir?

Prezervatiflerin nominal genişliği veya standart genişlik, uluslararası prezervatif standardı DIN EN ISO 4074'e uygun bir spesifikasyondur ve bu nedenle açıkça tanımlanmıştır. Prezervatiflerin ambalajlarında bu bilgiyi milimetre cinsinden bulabilirsiniz, örneğin Mister Size için 47 mm'den 69 mm'ye kadar.

Peki bu tam olarak ne anlama geliyor ve nasıl ölçülüyor? Prezervatifin çapı mı, çevresi mi yoksa yarıçapı mı? Maalesef bununla ilgili bir gösterge yok, ancak prezervatifin en dar noktasındaki çevresinin yarısıdır.

Ölçmek isterseniz, bir prezervatifi tamamen düz bir şekilde yatırabilir ve ardından örneğin bir cetvelle en dar noktadaki genişliği belirleyebilirsiniz ve nominal genişliğe sahip olursunuz, çünkü düz bir şekilde yatarken prezervatifin çevresinin tam olarak yarısına sahip olursunuz.

En dar nokta elbette sadece silindirik olmayan ve dolayısıyla her yerde aynı genişlikte olan prezervatifler için geçerlidir. Silindirik olan prezervatiflerin çoğuna ek olarak, örneğin glansın altında biraz daha dar olan bazı konturlu prezervatifler de vardır.

Nominal genişlik nasıl ölçülür?

Yukarıda belirtildiği gibi, nominal genişlik en dar noktada çevrenin yarısıdır. Bunu ölçmenin en kolay yolu, bir prezervatifi düz ve gevşek bir şekilde yatırmak ve ardından genişliği bir cetvelle ölçmektir.

İşte bir prezervatifin nominal genişliğini nasıl ölçebileceğinizi gösteren bir fotoğraf. Prezervatifi bir cetvelin üzerine mümkün olduğunca düz bir şekilde yerleştirin ve ardından genişliği okuyun:

Genişliği ölçerken küçük bir sapma bulursanız, bu yine de standart dahilindedir. ISO 4074'e göre genişlik +/- 2 mm sapma gösterebilir.

Neden çevrenin yarısını ölçüyorsunuz?

Çevrenin tam olarak yarısını ölçmek ilk başta kafa karıştırıcı gelse de, bu, prezervatiflerin genişliğinin karşılaştırılabilirliğini sağlamak için en basit ve en net yöntemdir. Normalde, yuvarlak nesnelerin çapını veya tüm çevresini ölçmeye alışkınızdır, ancak prezervatiflerin esnek malzemesi nedeniyle bu genellikle zor ve kesin olmayan bir prosedürdür. Örneğin çapı ölçecek olsaydınız, muhtemelen her ölçüm için farklı bir sonuç alırdınız. Resimlerimize bakın:

Standart prezervatiflerin genişliği ne kadardır?

Çoğu standart prezervatif 52 ila 54 mm standart genişliğe sahiptir, ancak 54 mm genellikle oldukça büyüktür. XL veya XXL prezervatif olarak satılan prezervatifler genellikle 56 mm nominal genişlikten başlar. Özellikle küçük prezervatifler buna uygun olarak 52 mm'den daha küçüktür. Birçok prezervatif markasında, genellikle normal bir prezervatif ve sadece biraz daha büyük olan bir XL prezervatif bulacaksınız. Ancak, yanlış prezervatif boyutunda hem güvenlik hem de cinsel ilişki sırasındaki hisleriniz zarar göreceğinden, Mister Size'da 47 mm'den 69 mm'ye kadar genişliklerde prezervatifler bulacaksınız.

Ambalaj üzerinde nominal genişliği nerede bulabilirim?

Prezervatif ambalajlarında, genellikle ambalajın arkasındaki metinde nominal genişliği veya standart genişliği bulabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda ambalajın üzerinde genişliği gösteren bir sembol de bulunur.

Doğru prezervatif boyutunu nasıl bulabilirim?

Elbette, prezervatif genişliğinde olduğu gibi penisinizin çevresinin yarısını ölçmek zordur ve prezervatif çok gevşek olmamalıdır. Mister Size olarak, mükemmel prezervatif boyutunu bulmanız için birkaç basit yöntem geliştirdik. Örneğin, prezervatif boyutunuzu belirlemek için uygulamamızı kullanabilir (indirme gerekmez) veya 4 basit adımda doğru prezervatif boyutunu nasıl belirleyeceğinize dair makalemize göz atabilirsiniz.

Sonuç

İlk bakışta, prezervatiflerin nominal genişliği biraz kafa karıştırıcı görünebilir çünkü penisinizin genişliğiyle doğrudan bir ilgisi yoktur. Ancak, basit ölçüm yöntemlerimizle, istediğiniz zaman sizin için doğru prezervatif boyutunu kolayca bulabilirsiniz. Prezervatif boyutu nominal genişlikle aynıdır, bu nedenle prezervatif boyutu 53 'ün nominal genişliği 53 mm'dir. Örneğin ambalajın ön yüzünde yalnızca XL yazıyorsa, ambalajı tekrar kontrol ettiğinizde genişliği de bir yerde bulabilirsiniz.

Mister Size
Daha fazla makale

İlk kez seks yapmak: Güzelleştirmek için ipuçları ve bilgiler

Şimdi okuyun

İnci Endeksi nedir - ve prezervatifler neden iyidir!

Şimdi okuyun

Prezervatifleri doğru şekilde saklayın

Şimdi okuyun