Skip to main content

Ένα σαν κανένα - τι σημαίνουν τα διαφορετικά σχήματα πέους

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό. Αυτό φαίνεται όχι μόνο στο δρόμο, αλλά και στο κρεβάτι. Δηλαδή όταν τα ρούχα βγαίνουν και ο άντρας αποκαλύπτει πώς είναι φτιαγμένο το καλύτερο κομμάτι του. Ή για να το θέσω αλλιώς: τι σχήμα πέους έχει. Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι από αυτό μπορείτε όχι μόνο να διαβάσετε τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και να βγάλετε συμπεράσματα για τον χαρακτήρα. Ας μπούμε λοιπόν κατευθείαν στο θέμα: Είναι πραγματικά αλήθεια αυτό; Και ποια σχήματα πέους υπάρχουν τέλος πάντων;

Τι σχήματα πέους υπάρχουν; Και τι σημαίνουν;

Το πώς ακριβώς ονομάζονται τα διάφορα σχήματα πέους εξαρτάται πάντα λίγο από το ποιον ρωτάτε. Στο "Βιβλίο πέους" της, η βελγίδα ψυχολόγος και ερευνήτρια του σεξ Goedele Liekens διακρίνει τέσσερα σχήματα - και έχει μια συγκεκριμένη ιδέα για τον τύπο του άνδρα που κρύβεται πίσω από αυτά:

Μικρό αλλά έξυπνο: το "βέλος" - που ονομάζεται επίσης "Dietrich".

Ο Liekens αποκαλεί "βέλος" ένα πέος που είναι μάλλον μικρό και λεπτό και έχει σταθερούς, λείους όρχεις. Άλλοι αποκαλούν επίσης αυτό το σχήμα "Dietrich", το οποίο στην πραγματικότητα ταιριάζει πολύ καλύτερα. Επειδή το μικρότερο μέγεθος μπορεί να μην έχει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα όπως με ένα μεγάλο πέος, αλλά προσφέρει μερικές ωραίες δυνατότητες κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ο άντρας πίσω από αυτό το σχήμα πέους λέγεται ότι είναι καλός εραστής - μεταξύ άλλων επειδή με μικρότερα απόκρυφα πιθανώς καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια και είστε πιο πρόθυμοι να πειραματιστείτε προκειμένου να κάνετε τον σύντροφό σας πραγματικά ευτυχισμένο. Επιπλέον, οι άνδρες με "βέλος" λέγεται ότι είναι ευαίσθητοι και καλοί ακροατές.

Ιδανικό για το κρεβάτι: Το "δόρυ" ή το "τρυπάνι".

Οι άντρες οπλισμένοι με ένα δόρυ, με μακρύ, καλοδιαμορφωμένο πέος και σφιχτούς όρχεις, κάνουν καλή εντύπωση μόνο οπτικά και μάλλον σπάνια προκαλούν το συναίσθημα: "Μα θα μπορούσε να είναι μακρύτερος...". Συχνά η λόγχη έχει μια καμπυλότητα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά - αλλά ξέρει να τη χρησιμοποιεί έξυπνα.

Έτσι, είναι ιδανικό για το κρεβάτι, αλλά για μια μακροχρόνια σχέση το "δόρυ" ή το "τρυπάνι" θεωρείται ακατάλληλο. Λόγω του εξοπλισμού του έχει ένα εύκολο παιχνίδι - και έτσι είναι μάλλον δύσκολο γι' αυτόν να δεσμευτεί και στη συνέχεια να παραμείνει πιστός. Πράγμα που είναι κρίμα, γιατί διαφορετικά είναι ο τέλειος σύντροφος για οτιδήποτε διασκεδαστικό.

Μεγάλο και επίμονο: το γκλομπ

Το "κλαμπ" είναι το σχήμα πέους με το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, επειδή είναι πολύ μακρύτερο και παχύτερο από όλα τα άλλα. Ο φορέας του θεωρείται εξαιρετικά επίμονος και του αρέσει να έχει το πάνω χέρι - τόσο στο κρεβάτι όσο και στη σχέση γενικότερα. Σε αντάλλαγμα, είναι ένας πιστός σύντροφος, μπορεί να φροντίσει καλά το σπίτι και λέγεται ότι είναι ακόμη και καλός χορευτής. Ωστόσο, το μέγεθος των απόκρυφων οργάνων έχει ένα μειονέκτημα: ο άνδρας πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός με αυτά, ώστε η ευχαρίστηση να μην μετατραπεί σε πόνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το πρωκτικό σεξ.

Τυχερή αρπαγή για κάτι σταθερό: Η μυλόπετρα

Η "μυλόπετρα" ή το "αμόνι" είναι λίγο πιο χοντρό από το ρόπαλο, αλλά πολύ κοντύτερο και υποστηρίζεται από μάλλον μεγάλους όρχεις. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτό υποτίθεται ότι είναι ο απόλυτος θεός για τις μακροχρόνιες σχέσεις και τον γάμο - επειδή βάζει την οικογένεια στο επίκεντρο και φροντίζει τους ανθρώπους που είναι κοντά στην καρδιά του. Αυτό ισχύει και στο κρεβάτι, όπου λέγεται ότι είναι ένας πολύ προσεκτικός και δημιουργικός εραστής. Έτσι, η τέλεια επιλογή για μια προσγειωμένη ζωή.

Τι γίνεται αν ένα πέος μοιάζει διαφορετικό;

Φυσικά, αυτά τα τέσσερα σχήματα πέους είναι μόνο ένας τρόπος για να περιγράψετε το καλύτερο κομμάτι σε όλες τις παραλλαγές του. Και επίσης δεν αρκούν για να περιγράψουν επαρκώς την ποικιλία πέρα από τη γραμμή της μέσης. Ή για να το θέσω αλλιώς: δεν μπορείς να κατατάξεις ένα πέος σε μια κατηγορία (γιατί αυτό θα ήταν επώδυνο). Υπάρχουν όμως ακόμα δύο βασικά χαρακτηριστικά που οι ίδιοι οι άνδρες σκέφτονται πιο συχνά:

Ποιο είναι καλύτερο - το ίσιο ή το καμπύλο;

Για μερικούς, το καλύτερο μέρος του πέους είναι ευθύγραμμο προς την κατεύθυνση του συντρόφου, για άλλους μπορεί να υπάρχει αριστερή ή δεξιά καμπύλη. Αν το πέος σας λυγίζει, μην το σκέφτεστε μεταφορικά και μην ανησυχείτε - περίπου οι μισοί άνδρες έχουν πέος που λυγίζει προς τη μία πλευρά. Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό και μπορεί να είναι ακόμη και αρκετά πρακτικό: Επειδή με τη σωστή θέση, η καμπύλη είναι ιδανική για να φτάσετε στο σημείο G. Δοκιμάστε το λοιπόν λίγο και απολαύστε το καλό συναίσθημα!

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος για την καμπυλότητα: υπάρχουν τρεις μεγάλοι στυτικοί ιστοί στο πέος που γεμίζουν με αίμα όταν σκληραίνεις. Συχνά απλώς δεν έχουν το ίδιο μήκος, οπότε το πέος τραβιέται προς τα πίσω από τη μικρότερη πλευρά και συνεπώς λυγίζει προς μία κατεύθυνση.

Περιτομή ή μη περιτομή;

Το αν κάποιος είναι περιτομημένος ή μη περιτομημένος αποφασίζεται συνήθως από τους γονείς του - για θρησκευτικούς λόγους, για παράδειγμα. Εσείς οι ίδιοι συνήθως δεν έχετε καμία επιρροή σε αυτό. Φυσικά, η περιτομή είναι ακόμα δυνατή στην ενήλικη ζωή, αλλά λέγεται ότι είναι αρκετά άβολη και απλά δεν είναι απαραίτητη. (Όποιος έχει δει την ταινία "Shameless " θα θυμάται πιθανώς τι έπρεπε να περάσει ο Καρλ...)

Πολλές γυναίκες δεν νοιάζονται αν το πέος είναι περιτομημένο - αρκεί η υγιεινή του σώματος να είναι σωστή και ο άνδρας να πλένεται και κάτω από την ακροποσθία. Διαφορετικά, το πέος με περιτομή θεωρείται λιγότερο ευαίσθητο - αν και υπάρχουν και αντίθετες εμπειρίες. Και με το πέος χωρίς περιτομή, θα πρέπει να τραβήξετε πίσω την ακροποσθία πριν βάλετε προφυλακτικό. Διαφορετικά, είναι ακριβώς όπως είναι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι' αυτό.

Και τώρα ας μπούμε στο ψητό: το σχήμα του πέους έχει πραγματικά τόσο μεγάλη διαφορά;

Φυσικά και έχει σημασία το σχήμα του πέους - αλλά το σχήμα και το μέγεθος δεν καθορίζουν πόσο καλό ή κακό είναι το σεξ μας. Το σχήμα του πέους επίσης δεν λέει σχεδόν τίποτα για τον χαρακτήρα - εκτός αν ο άνδρας ελέγχεται έντονα από την αυτοπεποίθηση ή την αλαζονεία, πράγμα που θα ήταν πολύ κρίμα. Επομένως, μην το αφήσετε να σας επηρεάσει πάρα πολύ. Εφόσον τα πάτε καλά και κάνετε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο κατά τη διάρκεια του σεξ, οποιοδήποτε σχήμα πέους είναι τέλειο.

Ως άντρας, θα πρέπει να είσαι ο άντρας που θέλεις να είσαι - και να αξιοποιείς το σχήμα του πέους σου με λίγη δημιουργικότητα. Αν έχετε αμφιβολίες, απλά θυμηθείτε: δεν μπορούμε να επιλέξουμε το σώμα μας - και τα παράπονα ή οι αμφιβολίες δεν βοηθούν καθόλου, απλώς θέτουν τις δυνάμεις μας στη σκιά. Γι' αυτό θα πρέπει να εκτιμήσουμε αυτό που μας δίνεται και να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Είναι απολύτως εντάξει και σημαντικό να μπορείτε να πείτε: Αγαπώ το πέος μου! Επειδή με τη σωστή στάση, μπορείτε να είστε καλός εραστής με οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος.

Γι' αυτό έχω μια συμβουλή για τους συνεργάτες: Μην δίνετε μεγάλη σημασία στο μέγεθος και το σχήμα και απολαύστε το πέος σας, όποιο και αν είναι αυτό. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, υπάρχει μεγάλη ποικιλία κατάλληλων παιγνιδιών από σιλικόνη. Γίνετε λοιπόν δημιουργικοί, είτε με έναν άνδρα είτε με ένα παιχνίδι - αξίζει τον κόπο!

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Το καλό σεξ δεν χρειάζεται να είναι τέλειο

Διαβάστε τώρα

Το χάπι - πραγματικά ίσα δικαιώματα κατά τη διάρκεια του σεξ;

Διαβάστε τώρα

Προφυλακτικά και λιπαντικό: έτσι πάει το σεξ ρολόι

Διαβάστε τώρα