Skip to main content

Προφυλακτικά στη σχέση - δολοφόνος του πόθου ή απαραίτητο εργαλείο;

Ίσως ξέρετε πώς είναι: μετά από μια κουραστική μέρα, φτάνετε επιτέλους στο σημείο που μπορείτε να αφήσετε για λίγο την καθημερινότητα πίσω σας. Έρχεστε πιο κοντά - ίσως μάλιστα να το έχετε κάνει λίγο ρομαντικό με το φως των κεριών και τη μουσική. (Ή ό,τι σας φτιάχνει τη διάθεση.) Όλα είναι ωραία, γαρνιρισμένα με αυτό το αναμενόμενο γαργαλητό. Και με ένα πονηρό βλέμμα, θα μπορούσατε τώρα να προχωρήσετε εντελώς στο καυτό μέρος της βραδιάς ... αν δεν υπήρχε αυτή η ενοχλητική διακοπή για να φορέσετε το προφυλακτικό ....

Τα προφυλακτικά θεωρούνται γενικά δολοφόνοι της λαγνείας. Επίσης και ειδικά στις σχέσεις, όπου η ανησυχία για μόλυνση έχει τελειώσει κάποια στιγμή και μόνο η αντισύλληψη παίζει ρόλο. Γιατί λοιπόν να μην τα παραλείψετε για να κάνετε το σεξ πιο ευχάριστο; Είναι απλό: επειδή υπάρχουν συχνά καλοί λόγοι για τα προφυλακτικά που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο ραντάρ σας. Και το σεξ με προφυλακτικά μπορεί να είναι εξίσου υπέροχο αν το κάνετε σωστά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ, αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο ανάγνωσής σας:

Πότε τα προφυλακτικά είναι χρήσιμα σε μια σχέση;

Φυσικά, είναι συνήθως πιο εύκολο και πιο ωραίο χωρίς προφυλακτικό, αν δεν υπάρχει λόγος να το χρησιμοποιήσετε. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα προφυλακτικά έχουν πραγματικά νόημα και είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. Για παράδειγμα, στις ακόλουθες τέσσερις περιπτώσεις:

Εάν θέλετε να αποφύγετε τα ορμονικά αντισυλληπτικά.

Αν παίρνει το χάπι ή κάποιο άλλο ορμονικό αντισυλληπτικό, φυσικά και δεν χρειάζεστε προφυλακτικά - εκτός αν θέλετε να είστε και εσείς ασφαλείς. Υπάρχουν όμως σοβαροί λόγοι για να αποφύγετε τις ορμόνες εντελώς. Για πολλές γυναίκες, το χάπι αργά ή γρήγορα έχει έντονες παρενέργειες και η επιθυμία για σεξ μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα προφυλακτικά είναι ο τέλειος τρόπος για να απολαύσετε ξανά τις στιγμές που περνάτε μαζί. Και είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναλάβουμε πραγματικά την ευθύνη για την αντισύλληψη ως ομάδα. (Παρεμπιπτόντως, αυτό λειτουργεί επίσης σε συνδυασμό με το NFP. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφήσετε τα προφυλακτικά στην άκρη, τουλάχιστον για λίγο).

Προστασία από ασθένειες

Αν θέλετε να είστε ασφαλείς όσον αφορά τις ασθένειες, τα προφυλακτικά προσφέρουν μακράν την καλύτερη προστασία. Αυτό ισχύει για πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και για λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης ή του προστάτη, ώστε να μην μολύνετε ο ένας τον άλλον.

Κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ

Εάν κάνετε πρωκτικό σεξ, μην ξεχάσετε να φορέσετε προφυλακτικό. Διαφορετικά, μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστο για τον άνδρα, εάν βακτήρια εισέλθουν στην ουρήθρα και οδηγήσουν σε μόλυνση της ουροδόχου κύστης ή/και του προστάτη. Επομένως, δεν υπάρχει καλύτερος λόγος για να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά σε μια σχέση.

Αν δεν θέλετε να "χαζέψετε".

Τα προφυλακτικά έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα που συχνά ξεχνιέται: Κάνουν το σεξ πολύ πιο "καθαρό". Έτσι, αν θέλετε να γλιτώσετε τον καινούργιο καναπέ ή τα καθίσματα του αυτοκινήτου, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό. Φυσικά, αυτό ισχύει και αν ξαφνικά σας έρθει η ανάγκη για σεξ σε εξωτερικούς χώρους ενώ είστε έξω.

Ένιωθα σαν να μην φορούσα προφυλακτικό

Παραγγείλετε ένα πακέτο γευσιγνωσίας

Γιατί δεν πρέπει να σταματήσετε ξαφνικά να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά στη σχέση σας

Στις σχέσεις, συχνά συμβαίνει να αφήνουμε τα προφυλακτικά έξω κάποια στιγμή. Εξάλλου, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλύτερα πλέον και η ανησυχία για ασθένειες κ.λπ. έχει γρήγορα φύγει από το τραπέζι. Αλλά προσέξτε: το γεγονός ότι εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον δεν σημαίνει αυτόματα ότι είστε ασφαλείς. Γι' αυτό είναι καλύτερο να κάνετε μαζί ένα τεστ (π.χ. HIV) για να είστε σίγουροι. Τότε έχετε και οι δύο μια καλύτερη αίσθηση και μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά για άλλους λόγους ή όχι.

Είναι τα προφυλακτικά πραγματικά ένας δολοφόνος του πόθου;

Είναι τα προφυλακτικά πραγματικά ένας δολοφόνος του πόθου; Όποιος είχε ποτέ άσχημη εμπειρία με τα προφυλακτικά θα πει αμέσως: Ναι, σίγουρα! Αλλά περιμένετε ένα λεπτό: στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι το ίδιο το προφυλακτικό που είναι ο δολοφόνος της λαγνείας, απλά γίνεται ο μπαμπούλας, ενώ οι λόγοι βρίσκονται αλλού. Οι τρεις μεγαλύτεροι δολοφόνοι της λαγνείας είναι στην πραγματικότητα:

1. το προφυλακτικό δεν ταιριάζει. Αν το προφυλακτικό είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο, η τοποθέτησή του είναι σαν να προσπαθείτε να περάσετε μια κλωστή από το μάτι μιας βελόνας με γάντια στα χέρια σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα καυτά συναισθήματα τελειώνουν γρήγορα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι παίρνετε προφυλακτικά στο σωστό μέγεθος. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μετρήσετε εκ των προτέρων ή/και να παραγγείλετε το κατάλληλο δοκιμαστικό πακέτο.

2. Η λάθος τεχνική για την τοποθέτηση του προφυλακτικού Ας είμαστε ειλικρινείς: Ποιος από εμάς έμαθε πραγματικά πώς να βάζει ένα προφυλακτικό με την τέλεια τεχνική στα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής; Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που ποτέ δεν διδαχθήκαμε σωστά. Γι' αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό η προσωπική τεχνική να υστερεί λίγο και η περιβόητη "στιγμή του προφυλακτικού" να γίνεται ενοχλητική διακοπή. Αλλά μην ανησυχείτε: θα βρείτε λεπτομερείς οδηγίες με ωραίες συμβουλές στο ιστολόγιό μας. Και με το σωστό μέγεθος, είναι πραγματικά πολύ εύκολο και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

3. Το κεφάλι σας έχει αποθηκεύσει το προφυλακτικό ως δολοφόνο του πόθου. Το μυαλό μας παίζει μεγάλο ρόλο στο σεξ και οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να καταστρέψουν τις καλύτερες στιγμές. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποφασίζετε μόνοι σας αν κάτι είναι καλό ή κακό. Αντί να βλέπετε το προφυλακτικό ως δολοφόνο της ευχαρίστησης, σκεφτείτε το ως ένα εργαλείο που σας δίνει ένα ασφαλές συναίσθημα. Και μαζί με αυτό, η δυνατότητα να αφεθείς εντελώς κατά τη διάρκεια του σεξ. Με αυτόν τον τρόπο, το φόρεμά του γίνεται κάτι όμορφο που μάλλον αυξάνει την ευχαρίστησή σας.

Μόλις εξαλείψετε αυτούς τους τρεις δολοφόνους της λαγνείας, το προφυλακτικό θα γίνει γρήγορα ένας φυσικός σύντροφος στη σεξουαλική σας ζωή. Μετά από λίγο καιρό, πιθανότατα δεν θα το παρατηρήσετε σχεδόν καθόλου - επειδή το σωστό προφυλακτικό εφαρμόζει τέλεια και δεν γίνεται σχεδόν καθόλου αντιληπτό, εκτός αν συγκεντρωθείτε σε αυτό. Και η μικρή διακοπή σύντομα δεν θα μοιάζει πλέον με διακοπή. Είναι σαν τη στιγμή που πρόκειται να γίνει ακόμα πιο έντονο ;-)

Απολαύστε το σεξ ολόγυρα - επίσης και ειδικά με προφυλακτικό

Όπως μπορείτε να δείτε, τα προφυλακτικά δεν είναι οι δολοφόνοι της ευχαρίστησης που συχνά παρουσιάζονται. Αντιθέτως, κάνουν το σεξ ακόμη καλύτερο και ευκολότερο αν τα χρησιμοποιείτε σωστά. Αποφασίστε λοιπόν αν θέλετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά στη σχέση σας και για ποιους λόγους. Και μετά αφήστε το να ξεσπάσει! Μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας την τοποθέτηση του προφυλακτικού μια κοινή τελετουργία. Γιορτάστε τη στιγμή και χρησιμοποιήστε την για να ανάψετε ο ένας τον άλλον. Για παράδειγμα, τοποθετώντας το προφυλακτικό με σαγηνευτικό τρόπο - ίσως ακόμη και με το στόμα της. Θα δείτε: Με μια θετική στάση, το σεξ με προφυλακτικό θα είναι πολύ πιο ευχάριστο στο μέλλον!

 

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Το καλό σεξ δεν χρειάζεται να είναι τέλειο

Διαβάστε τώρα

Το χάπι - πραγματικά ίσα δικαιώματα κατά τη διάρκεια του σεξ;

Διαβάστε τώρα

Προφυλακτικά και λιπαντικό: έτσι πάει το σεξ ρολόι

Διαβάστε τώρα